top of page

FOLLOW ME:

  • Facebook Clean Grey
  • Twitter Clean Grey
  • Instagram Clean Grey

RECENT POSTS: 

Saugesnio interneto diena

Šiais laikais žmonės be interneto – kaip be rankų. Mes dalijamės nuotraukomis, savo įspūdžiais, bendraujame su žmonėmis iš viso pasaulio... Tačiau internete pilna pavojų – virusų, apgavikų, iškrypėlių ir t. t. Tam, kad mes išmoktumėme apsisaugoti nuo šių pavojų, organizacija „Draugiškas internetas“ paskelbė respublikinius konkursus bendru pavadinimu – „Aš už geresnį internetą!“.

Dėka to, kad laimėjau konkurse (valioo), aš buvau pakviesta dalyvauti Saugesnio interneto dienos renginyje, kurio globėja – Lietuvos Respublikos prezidentė Dalia Grybauskaitė. Renginį organizavo Saugesnio interneto projekto konsorciumo nariai: Švietimo informacinių technologijų centras, Ryšių reguliavimo tarnyba, „Vaikų linija“, asociacija „Langas į ateitį“. Renginio metu buvo vedama „magiška“ pamoka – vedėjas rodė nuostabius triukus ir pasakojo, kaip galima apsisaugoti nuo pavojų internete. Po pamokos vaikai galėjo pasitikrinti savo žinias ir išmanumą žaidime „Tūkstantmečio vaikai“, o mokytojai bei tėveliai dalyvavo paskaitoje apie informacijos sklaidą internete. Vėliau vyko apdovanojimai, kurių metu pirmosios vietos laimėtojams buvo įteikti planšetiniai kompiuteriai bei diplomai.

Nugalėtojams renginio metu galėjo prisijungti prie projekto „Saugesnis internetas“ jaunimo forumo narių ir tapti renginio „jaunaisiais žurnalistais“. Juos kuravo Lietuvos radijo ir televizijos žurnalistas Vytenis Radžiūnas. Visą renginį vainikavo „X Faktoriaus“ dalyvių Miglės, Tomo bei Alekso pasirodymai.b

Renginio metu išmokau daug svarbių dalykų apie saugumą internetę. Dabar tikrai nepriimsiu jokių nepažįstamų gražuolių į draugus Facebook'e! Tačiau saugesnio interneto dienos metu aš ne tik išmokau daug vertingų dalykų, bet ir nuostabiai praleidau laiką linksmindamasi kartu su visais.

Tikiuosi, kad man dar teks sudalyvauti tokios tematikos renginiuose, kadangi internete praleidžiu didžiąją dalį savo laisvalaikio ir labai norėčiau, kad jame visiems būtų saugu. O tau, mielas skaitytojau, siūlau apsilankyti www.draugiskasinternetas.lt ir pasimokyti, kaip elgtis interneto platybėse pačiam!


bottom of page